Kluwer Opleidingen

Congres van de Advocaat: vanaf 2009 onder een nieuwe naam

Het Congres van de advocaat werd vanaf 2009 omgedoopt naar LegalWorld Congres. Surf naar www.legalworldcongres.be voor een volledig overzicht.

Congres van de Advocaat 2008:een succesvolle editie

280 deelnemers en 30 docenten melden zich op 21 augustus 2008 aan in Congrescentrum De Montil in Affligem voor de tweede editie van het Congres van de Advocaat.Pas in 2007 opgestart bewijst deze editie met een verdubbeling van het aantal deelnemers dat de formule ‘veel juridische inhoud, kans op netwerking en dat alles in een rustige zomerse sfeer’ aanslaat bij de juridische professional.

De reacties van de aanwezige deelnemers waren ook zeer positief. Enkele citaten “Een schitterende organisatie, een gevarieerd programma en een unieke kans om collega's te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.” “Een studiedag moet mij iets bijbrengen en dat is gelukt. De variatie in de thema's blijft een troef.”

De keuze voor de verschillende deelsessies was bewust heel ruim: van vennootschapsrecht tot vreemdelingenrecht, van milieurecht tot strafrecht. Zo konden de aanwezige deelnemers een programma op maat samenstellen en ook de meer gespecialiseerde thema’s werden daarbij niet gemeden. Logisch dat een sessie over het gerechtelijk akkoord door Christian Van Buggenhout een grote toeloop kende. Maar de 10 deelnemers aan de workshop sociaal recht waren dan weer uitermate enthousiast over het interactieve karakter van ‘hun’ kleine groep.

Afgesloten werd met de problematiek van de verhaalbaarheid van erelonen en gerechtskosten. Gelijkgestemde zielen en uitgesproken tegengestelde meningen verenigd in een panel van specialisten: alles was voorhanden voor een geanimeerd debat. Een inhoudelijk verslag wordt opgenomen in De juristenkrant.

Bent u geïnteresseerd in de aankoop van de documentatiebundel van het congres, stuurt u dan een mailtje naar info@klu.be. U kunt deze verkrijgen zolang de voorraad strekt. Deze bundel bevat twee ringmappen met de documentatie van de 18 keuzesessies.

Dank aan alle docenten, panelleden en aanwezigen die van dit Congres van de Advocaat opnieuw een geslaagd event maakten. Om de aanwezigen nog even te laten nagenieten, en de anderen al te laten uitkijken naar de editie van volgend jaar, vindt u hier enkele congresfoto’s en filmpje.

Het inhoudelijk en netwerkevent voor juridische professionals

Het ‘Congres van de Advocaat’ brengt u in de eerste plaats een zeer sterk inhoudelijk programma met een uitgekiende mix van juridische topics. De rode draad: praktische juridische info en actualiteit.

Het Congres is ook dé ontmoetingsplaats voor advocaten en andere juridische professionals als magistraten, bedrijfsjuristen en notarissen. En het 'Congres van de Advocaat’ is ook fun. Tijdens de pauzes, het zomers buffet en de afsluitende receptie wisselt u ervaringen uit met collega’s en haalt u opnieuw banden aan met confraters en oud-studiegenoten.

Stel zelf uw congresprogramma samen

Na de plenaire startsessie kiest u uit de verschillende topics drie deelsessies die het meest aansluiten bij uw werkdomein of uw interesse. Keuze te over: van familierecht tot vennootschapsrecht, van strafrecht tot vastgoedrecht, van handelsrecht tot verkeersrecht. Voor ieder wat wils.

Op het einde van de dag is er het slotdebat over één van de hete hangijzers van het afgelopen gerechtelijk jaar.

Met dit programma door uzelf samengesteld vult u bovendien uw permanente vormingsplicht optimaal in. In totaal neemt u, met de plenaire sessies en uw persoonlijke keuzes opgeteld, deel aan 5 juridische topics.
Schrijf nu in!

Kluwer Opleidingen